Latest news

Soluții de prevenție a afecțiunilor musculoscheletice

Afecțiunile musculoscheletice sunt una dintre cele mai frecvente afecțiuni de origine profesională. În întreaga Europă, afectează milioane de lucrători, iar pentru angajatori reprezintă costuri de miliarde de euro. Combaterea AMS contribuie la îmbunătățirea vieții lucrătorilor, aducând însă și beneficii economice evidente.

Afecțiunile musculoscheletice (AMS) de origine profesională afectează spatele, gâtul, umerii și membrele superioare, dar și membrele inferioare. Se referă la deteriorările sau afecțiunile articulațiilor sau ale altor țesuturi. Problemele de sănătate variază de la disconfort și dureri minore până la afecțiuni medicale mai grave, care necesită concediu sau tratament medical. În cazurile cronice, pot duce chiar la handicap și la renunțarea la activitatea profesională.

Leziunile la picioare, genunchi și spate reprezintă majoritatea zilelor de boală. Cu alte cuvinte, încălțămintea de protecție potrivită, face o mare diferență.


Doriți îmbunătățirea stării de bine cât și a productivității și să reduceți absenteismul?

Compania Suedeză Ejendals, prin marca de încălțăminte JALAS, a dezvoltat o soluție rapidă de prevenție a bolilor profesionale datorate mișcărilor repetitive și a pozițiilor statice, cât și de îmbunatățire a stării de bine.

Scanerul JALAS FSS ne poate arăta în doar 10 secunde ce tip de picior are fiecare individ și recomanda un brant anatomic care va reduce presiunea la nivelul tălpii și va susține piciorul într-o poziție corectă.

Branțurile personalizate pot fi purtate în oricare dintre cele 150 de modele de încălțăminte de protecție sau ocupațională din portofoliul JALAS, cu scopul de a diminua oboseala și durerile la nivelul întregului corp.

Problemele cu picioarele se dezvoltă adesea lent și insiduos, agravându-se odată cu vârsta. Problemele tipice sunt la nivelul pielii și unghiilor, cât și durerea și rănile cauzate de stres și tensiuni ridicate la nivelul tălpii.

Echipa JALAS poate scana personalul dumneavoastră pentru a recomanda atât branțuri cât și încălțăminte adecvata activității desfășurate. Investiția în branțuri și încălțăminte de calitate este o investiție în sănătate.


Ați simțit vreodată dureri de picioare? 

Nu ezitați să programați o demostratie cu testare gratuita a branțurilor JALAS, pentru a înțelege mai bine importanta încălțămintei în sănătatea corpului nostru. 

Contact: Mădălin David, tel: +4 0799 83 43 72, email: [email protected]

Câteva sfaturi pentru reducerea leziunilor la picioare https://www.ejendals.com/jalas-safety-shoes/avoid-foot-injuries/

Puteți afla mai multe, JALAS a lansat Manualul despre picioare care oferă Sfaturi și realități despre importanța protejării picioarelor, pe care il puteti descarca din linkul urmator:https://drive.google.com/file/d/1vw8xA1xkDKT0jXcXRF1Krc1JHGLC8OHV/view


Cauzele AMS (Afecțiunilor Musculo Scheletice)

Majoritatea AMS de origine profesională apar în timp. În general, AMS nu au o singură cauză. De obicei, sunt determinate de o combinație de diferiți factori de risc, de exemplu factori fizici și biomecanici, factori organizaționali și psihosociali și factori individuali.
Factorii de risc fizic și biomecanic pot cuprinde:
• Manipularea de greutăți, în special la aplecare și răsucire
• Mișcări repetitive sau care necesită forță
• Poziții incomode și statice
• Vibrații, medii de lucru slab iluminate sau neîncălzite
• Muncă în ritm alert
• Timp prelungit petrecut în aceeași poziție așezat sau în picioare
În general, toți factorii psihologici și organizaționali (în special dacă sunt combinați cu riscuri fizice) care pot duce la stres, oboseală, anxietate sau alte reacții care, la rândul lor, măresc riscul de AMS.
Pentru a afla mai multe accesati linkul: https://osha.europa.eu/ro/themes/musculoskeletal-disorders


JALAS are o experiență de peste 100 de ani în dezvoltarea de încălțăminte.

Link de prezentare game de încălțăminte de protecție&ocupațională JALAS:

https://www.ejendals.com/jalas-safety-shoes/jalas-shoe-collections/

Link pentru a urmări video de prezentare a sistemului de scanare:

https://www.youtube.com/watch?v=3LhliHmhW1g


HSE GUIDE - Latest news