Latest news

„Achiziție material rulant electric, 4 tramvaie dublă articulație capacitate mare și 6 tramvaie vagon capacitate medie” - Cod SMIS 126169

 Campania ARAD VERDE VIU continuă

Campania de promovare din cadrul proiectului „Achiziție material rulant electric, 4 tramvaie dublă articulație capacitate mare și 6 tramvaie vagon capacitate medie” co-finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional 2014-2020, inițiată la începutul acestui an de către Municipalitatea  Arad continuă cu lansarea unui clip video prin intermediul căruia cei care-l urmăresc sunt încurajați să-și lase mașinile acasă și să aleagă mijloace alternative de deplasare, prietenoase cu mediul înconjurător.  Totul pentru  orașe mai curate, mai puțin aglomerate și cu siguranță mai verzi. 

Globul pământesc se încălzeşte, clima se modifică, iar fenomenele meteorologice extreme par să fi pus stăpânire pe Europa și nu numai.Îngrijorător este că acestea din urmă s-ar putea înmulți în perioada următoare, dacă nu se iau decizii imediate cu scopul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.  Orașele contribuie semnificativ la schimbările climatice și totodată sunt vulnerabile la impactul negativ, inevitabil și din ce în ce mai mare al acestora, indiferent că vorbim despre inundații, caniculă sau incendii forestiere. 

Este și motivul pentru care clipul video lansat în cadrul campaniei Arad Verde Viu face apel la alegeri inteligente, care să conducă la reducerea poluării și a traficului. Transportul verde este o asemenea alegere. Mersul pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun în locul autoturismului, ori de câte ori avem posibilitatea, sunt benefice pentru sănătatea și pentru buzunarul nostru.

Cu tramvaiul, cu bicicleta sau pe jos - e mai sănătos!” nu este doar un slogan, este îndemnul nostru pentru toți cei care își doresc orașe mai puțin aglomerate și mai verzi. Iar acolo unde alternativele de deplasare non poluante există, de ce nu ai alege înțelept? 

Cu o infrastructură de transport în comun modernizată și o flotă de tramvaie în curs de înnoire, cu 135 km de piste de biciclete și o faleză a Mureșului cum puține orașe au, Aradul oferă alternative! Lasă-ți mașina acasă și fă o schimbare! E mai bine pentru tine, e mai bine pentru un Arad Verde Viu.

Clipul video este disponibil de luni, 23 august 2021, pe pagina oficială a campaniei Arad Verde Viu:  http://www.primariaarad.ro/info.php?page=/pma/aradverdeviu/aradverdeviu.html&newlang=ron&theme=th1-ron

Totodată, el va fi promovat prin intermediul postului local de televiziune TV Arad și a celui național TVR 2. 

Informații privind Proiectul ,,Achiziție material rulant electric, 4 tramvaie dublă articulație capacitate mare și 6 tramvaie vagon capacitate medie’’:

Obiectivele proiectului: Reducerea emisiilor de carbon din transport în Municipiul Arad prin achiziția de material rulant nou (tramvaie), care va conduce la dezvoltarea unui sistem de transport public de călători cu tramvaiul atractiv și eficient, facilitând astfel transferul sustenabil al unei părți din cota modală a transportului privat cu autoturisme către transportul public.

Obiectivele specifice sunt: 

1. Achiziționarea unui număr de 10 tramvaie noi, eficiente energetic, din care 4 tramvaie dublă articulație capacitate mare și 6 tramvaie vagon capacitate medie;

2. Reducerea timpului de călătorie cu tramvaiul;

3. Creșterea vitezei comerciale a transportului public;

4. Reducerea nivelului de zgomot, a consumului de energie electrică;

5. Creșterea confortului și siguranței pasagerilor.

Valoarea totală a proiectului este de 87.462.776,23 lei, iar valoarea nerambursabilă este de 72.102.436,58 lei.

Data începerii proiectului este 13.03.2020, data finalizării proiectului este 31.01.2022.

General - Latest news